Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Blogg

Utflykter under din Språkresa i Montpellier

  • Tillbaka till listan
  • Föregående inlägg
  • Tidigare inlägg
Utflykter under din Språkresa i Montpellier

Om du är lik mig, så kommer du också vilja ta tillfället i akt och maximera din språkresa till Frankrike i Montpellier. För oavsett hur trevligt Montpellier är, så vore det ju tråkigt att gå miste om alla andra fina platser och städer som finns i södra Frankrike. Det här inlägget kommer därför handla om vilka städer och platser jag rekommenderar dig att besöka och vad du absolut inte får missa under din språkresa i franska, i Montpellier.

Montpellier är beläget i södra Frankrike vid medelhavet och är omgärdat av vackra städer och platser. Mitt fokus kommer ligga på städer/områden runt Montpellier.

Barcelona

När du studerar franska i Frankrike på en språkresa i Montpellier finns möjligheten att ta bussen över spanska gränsen och spendera några dagar i Barcelona! Detta rekommenderar jag verkligen. Vi gick på matmarknaden La Boqueria Mercat, åt tapas, festade, besökte en superfin utkiksplats – Bunkers El Carmen och tittade på Antoni Gaudis vackra byggnader.Det tog fyra timmar med buss att ta sig från Montpellier till centrala Barcelona. Vi åkte direkt efter lektionerna på fredagen och kom hem söndag kväll. Med en snäv studentbudget valde vi att bo på ett billigt hostel men det funkade superbra.

Avignon

När du bor i Montpellier för att studera franska borde du åka till Avignon. Avignon är en av mina favoritstäder och det var självklart att besöka den under min franskakurs i Montpellier då städerna ligger drygt en timme ifrån varandra med tåg. Här finns den berömda bro Pont d’Avignon, shoppinggator med lokala butiker och kedjor, en underbar park, en storslagen kyrka och museer. på en dag hann vi med mycket eftersom Avignon inte är så stor. Vi gick runt i staden, besökte Pont d’Avignon och lyssnade på den berömda låten med samma namn samtidigt haha, köpte underbart bröd i ett lokalt bageri som vi sedan satte vi oss i parken vid den stora kyrkan och åt tillsammans med fransk ost, jordgubbar och oliver. Vill du öva på franska språket är det aldrig fel att börja prata med någon på gatan.

Aix en Provence

En annan stad som ligger mig varmt om hjärtat är Aix en Provence. Cirka 2,5 timme med buss och så är du framme i den kände konstnären Paul Cezannes stad. Om du är lik mig såo K gillar du också att bara strosa runt i städer och det är Aix en Provence riktigt bra stad att göra i. När vi var där besökte vi muséer och Paul Cezannes atelier. Efter lunch slog vi oss ned på ett café där vi beställde färskpressad juice och croissants. Perfekt att förgylla din språkresa till Frankrike.

Marseille

Besök Marseille under din språkresa i Frankrike. Marseille är Frankrikes näst största stad till ytan och tredje största stad till invånarantal. Med sitt fina läge vid hamnen kan du utforska både båtar och fiskare, men även ta bussen, ”turisttåget” eller gå till fots upp till den vackra kyrkan Notre Dame de la Garde som vakar över staden och bjuder på en fantastisk vy ut mot medelhavet. Vi besökte även en stadsdel med små mysiga butiker och massa grafitti.

Carcassonne

Carcassonne är ett måste att besöka när du lär dig franska i Montpellier. Carcassonne är en underbar liten by med en historisk fästning vilken började byggas under romartiden. Fästningen omringar Carcassonnes gamla stad som är full av historia. Den storslagna stenbyggnaden för omedelbart tankarna till Hogwarts och miljön är så vacker oavsett årstid. På sommaren är det fullt av turister där, men åker du på våren eller hösten är det lagom med folk.

Saint-Guilhem-le-Désert et Grotte de Clamouse

En vacker liten by en timme från Montpellier med vattendrag och bergsnatur. Här kan du hyra kanot eller bada vid vattenfallet utanför byn (vilket är att föredra vid varmare väder haha), gå omkring i den pittoreska byn men kanske inte minst besöka Grotte de Clamouse som ligger i närområdet. Det kan vara lite svårt att ta sig ut till grottorna själv men lyckligtvis ordnar ILA exkursioner dit!

Pic Saint-Loup

Hyr en bil, eller boka skjuts via Blabla-car för att ta er hit! När du står i Promenade de Peyrou kan man se berget Pic Saint-Loup i stadens yttre kant. Här kan du vandra i olika spår uppför berget och njuta av den grymt vackra utsikten. Glöm inte att ta med vatten, picknick och bra skor! Att välja en dag med bra väder är inte heller fel (tur att det nästan alltid är soligt i södra Frankrike!).

Paris

Drygt tre timmar med tåg. Hallå eller?! Såklart ska du besöka Paris under din språkresa i Montpellier! Tur att tågen är riktigt bra här i Frankrike och Montpellier – det är smidigt att boka via SNCF. Så under min språkresa i Montpellier har jag bestämt mig för att ta tåget till Paris sista helgen, vara där några dagar och sedan flyga hem till Sverige därifrån. Annars kan du alltid ta tåget fredag eftermiddag efter din franskakurs på ILA och komma tillbaka hem på söndag kväll. Skolan börjar 9 varje vardag vilket gör att man enkelt kan komma hem senare och ändå vara redo för franskalektionen dagen efter.

Sen får man ju inte glömma exempelvis Arles les Baux de Provence, Nimes och Sete som ligger nära Montpellier, även Toulouse och om man är här en längre tid Lyon samt Nice och resten av franska rivieran (Antibes är en personlig favorit)!

Bon voyage!